Tuesday, May 24, 2011

cara-cara membalut hadiah menggunakan kain


assalamualaikum,

hai semua : )
selalunya kita balut hadiah guna pembalut hadiah kertas2 yg cantik2 comel2 tu kan2? and then bila org tu dapat hadiah, koyakkan - end up kertas tu dibuang.. membazir : (

ada jugak penerima yg membuka hadiah dengan cermat, buka elok2 konon2 boleh guna lagi lepas ni. recycle la kan.. then simpan wrapper tu sampai berhabuk. bila nak guna "alamak berhabuk, x sampai hati nak bagi orang, buang je la" or "alamak ni orang dah bagi kite, tak eluk pulak nak bagi orang lain" or "alah dah lama berhabuk kaler pudar, tak cool" so end up buang jugak benda tu =='

so here's a new way to wrap ur gift, at the same time keeping the environment safe. cewah ^^ tengok video ni kawan2: wrap ur gift using kain : )


Furoshiki gift wrapping from RecycleNow on Vimeo.


last part paling aku suka. after this tak payah beli bag we just need a piece of cloth. theehee : D

No comments:

Post a Comment

Post a Comment