Sunday, May 29, 2011

kenapa aku nak sepah menang dalam maharaja lawak

assalamualaikum


bila tiap2 minggu tengok maharaja lawak, sepah team paleng konsisten. esok aku nak masuk kerja, neves abes wehhhhh, omg haaaa!!!!! (shuib's style) so nak hilangkan tenshoonnn, hari ni aku spend masa aku yang precious dengan tengok aksi2 budak2 johor ni time diorang kat raja lawak. aku ingatkan mesti ada gak part2 x best, rupenye memang kat raja lawak pon every week konsisten. hahahaha, lawak melayu abes : DDD

kerana mereka aku bangga mak aku orang johor. hahaha : DDD

aku memang nak sepah menang dalam ML sebab:

1. everyweek x mengecewakan.
ko dengar cakap si tuah tu, dia pon hilang entah ke mana
omg haaa
dafi~ dafi~
hahahaha : DDD tgk kebanjiran page2 ML kat facebook. ayat2 kaler biru ni kalau sepah punye mesti aku gelak : DD in fact tuan kamil bila free je suroh aku bukak ML amek part sepah je, aku nak buat proposal research untuk practical pon terbantut (konon) hahaha. x kesah la, aku pon addict gak ngan diorang. ketawa.

2. peserta lain ada reason untuk disingkirkan tapi sepah xde.
nabil- lawak creative. mula2 aku sokong nabil sebab dia paling creative and impressive. walaupun aku x minat nabil, tapi bagi aku dia layak jadi juara (pendapat aku time 3 minggu terawal) tapi bila sampai minggu silent comedy.. nabil dah kureng.. ala nabil : (
jambu- lawak mr bean. ni group x ckp byk pon boleh bagi orang gelak. tapi dia ikut minggu, ade minggu yang dia x best, memang x best. so x konsisten.
jozan- lawak typical. lawak, tapi jadi nombor 1 sebab peminat ramai memang setia. ada gak minggu yang dia kureng, tapi dah pengaruh besar maintain je nombor satu. ye la, brape lama diorang ada kat raja lawak, orang lain sume ada 1 season je, diorang semua season ada.
r2- lawak setanding ngan sepah tapi sorang je yang lawaknya puunnn... slalu yg gemuk2 sikit tu je yg punchline jadi, yang adik tu cam penyeri majlis je gitu.. cam balas gak la, yg gemuk tu je klaka si keding tu x pon. aku still gelak tau tgk hantu makcik karipap time first week, haha, sebab si kedah tu la. oke back to r2, best tapi x adil kalau menang, sebab dah terkeluar. hahaha. tp aku still suka r2. tp diorang still xleh lawan sepah. (bajet aku la penentu kemenangan ML. *rolling eyes)

3. lawak x bosan

like i said earlier, tuan kamil pon addict. tengok banyak kali pon still gelak. memang lawak melayu yg x membosankan la bagi aku : D to me they are the new generation of bujang lapok. tak ke rasa tengok gamba ni cam ala2 ramlee ajish sudin? gelak2.



tapikan sebenarnye semua pon layak menang... semua pon kasi aku gelak suka hati time tension2, tapi bagi aku paling layak sepah la.

oke abes, ada 3 reason je, haha.
bagi aku sepah la paling layak menang among all contestant. tapi kalau dia x menang pon xpela, aku xkan mogok. sebab aku x penah undi pon, tengok kat youtube je tiap2 minggu. haha!

tengok youtube je pon nak kecoh sampai buat entry khas. dah la x penah undi =='

xpe la, kalau sepah baca entry ni atleast diorang terharu, ada gadis comel menyokong mereka secara senyap. hihihi *gelak sopan.

kalau anda x setuju dengan entry ini tak ape la, ini hanya pendapat peribadi. hehehoho. lastly, jep memang stylo suara macam ramli sarip! : DD

ok babai!

3 comments:

  1. ak suke sepah jgk............

    ReplyDelete
  2. bab yg r2 2..ko ckp psl r2 ke balas??
    r2 kn ad ag~..
    balas yg terkeluo~..
    whatever pn..
    owg jhr..
    mmg power2..siap melawak lagi~..
    ooo hoi nye punnn~..

    ReplyDelete