Monday, January 23, 2012

dilemma


hai.

nama saya timon.

timonkyuri.



saya dalam dilemma.

saya xtahu nak amek course ape untuk degree... T__T

selama ni kalau berdepan dengan dilemma...



saya boleh harungi dengan mudah. hanya perlu meyakinkan diri dengan 1 jawapan.

contoh dilemma 1: HIJAB FASHION STYLE

tipula hati tak tergerak nak mencube. mesti nak punye. tapi bila nak cuba mesti fikir2 banyak kali
-should i go for it?
-do i have the courage to do so?
-macam over pulak..
-tak kisah ke kalau ada orang tegur?
-tabarruj???

tapi.. cantiknye deme... style plak tu.. posing2.. boleh femes cam mariang elenang, hanang tajimang, cik epelang etc etc..

so go or no go?

hhmmmm... dilemma2~~~~~




takpelah, nanti masuk syurga mintak kat Allah je :)

so focus buat benda2 yg boleh masuk syurga, n dapat masuk syurga nanti mesti Allah bagi semua benda yg kita nak kan? was2 pon xde, yaiy! ^^

so mintak baju cantik kat sane je.

-problem solved-

2. FOODS

marshmallow.. sdpnye....

-tapi tanda halal diragui
-dia guna gelatin apa
-alamak dah was2...

hmmmm2... dilemma2...




xpelah, masuk syurga nanti mintak kat Allah je :)

-problem solved-

3. OVERSEA


hari tu nampak kawan post video dia kat amsterdam

jelesnyeeeeewwwwww~~~

ok2, kena plan ni, tercabar tercabar

-study kat sana? ... tapi duit xde.
-masuk mlm, kumpul duit byk2 then pergi? ... tapi cam diragui sumber duit.
-masuk herbal life cam kak mel? ... aku pemalas.
-kawen org kaye? ... nanti x berkat.

hhmmmm2... dilemma2...




xpelah, nanti masuk syurga boleh mintak kat Allah je :)

-problem solved-

***

nampak senang x aku redah bende2 dilemma sebelom ni? redah je, cakap
''xpelah nanti mintak kat syurga" then go away~

hahaha.

tapi dilemma kali ni lain...

dah lama sangat berpractical

everyday bangun pagi2 pergi kerja, balik makan mandi solat 9gag running man.

tiba2 ada dilemma...

xtau nak buat apa..

hew hew...

so plan buat masa skarang

-tengok blog2 yg ada, apa crita deme bila masuk course tu
-tengok peluang pekerjaan yg ada
-doa byk2 kat Allah. tawakkal.

awak doakan la saya jugak. awak2 la, awak skali. yang baca nevva winter ni. tq awak :)

terharu ;)

dahlah, kbai.

wassalam.

*ya Allah, permudahkanlah urusan Fatimah, semoga dia berjaya dunia akhirat, ameen.

5 comments:

  1. amiin.. Insyallah, doa lah supaya diberikan yg terbaik buat diri! (~_^)

    ReplyDelete
  2. tuan da rasa dah dilema tu... alhamdullilah skrg dah yakin dengan pilihan...

    ReplyDelete
  3. may Allah show u da way, fatimah :)

    ReplyDelete