Thursday, April 28, 2011

husband wife and friday night specialhai.
petang tadi aku ada baca satu artikel. pasal husband and wife. benda ni aku pelik dah lama dah. kalau pasal husband and wife mesti diorang kaitkan dengan malam jumaat. why malam jumaat? apa kelebihan malam jumaat? kenapa mesti malam jumaat?

alhamdulillah pertanyaan aku dijawab lepas maghrib tadi : )


menurut satu majalah ilmiah yg aku pinjam dari Azi, kalau kita nak kekal baik banyakkan berkunjung ke majlis2 ilmu. dan menurut video ke 12 iniAnwarHadi, Rasulullah pernah berpesan org yg solat berjemaah akan dikurniakan 27 kali ganda berbanding dengan solat berseorangan. atas dua sebab ini lah, aku melangkahkan kaki ke Pusat Islam UiTM dihatiku. lamo sangat tak pi aih.. haha, teruk btoi cik mah ni =='

iniAnwarHadi

so after solat and bacaan yasin, ustaz pon bagi la ceramah. ustaz habaq membaca yassin ni baguih, especially pada malam jumaat. haa.. hari ni pon aku dapat jawapan awatnya ramai org baca yasin mlm jumaat. pasai, malam jumaat ni special, so setiap amaln yg kita buat time mlm jumaat akan ditingkatkan berlipat kali ganda. pasai tu la tok kita rajin baca yassin pada malam jumaat, pasai pahala akan di kali gandakan on this perticular night!


yg buat aku tergelak, ustaz tu boleh plak tambah "a.. kalau macam saya saya dapat tambah lagi pahala sunat. kamu tak dapat la kamu tak kahwin lagi"

hahaha, now i know whats the relationship between husband wife and malam jumaat : DD

2 comments:

  1. hahaha, nasib baik den poi pi smalam, kalau tak sampai bilo2 eh den tak tau : DDD

    ReplyDelete