Sunday, November 25, 2012

cikgu jamilah being sweet

2nd entry for today. 


so tuan kamil and cikgu jamilah decided to send me back to campus tomorrow. sebenarnya hari ni ada banyak aktiviti menarik kat kampus. paling aku rasa nak pergi, Japanese festival. mesti best!

kahirun nadiah mesti pergi Japanese festival tu, nnti aku tgk gambar dari dia je lah. pastu suruh dia buat lagi festival tu next sem, next sem aku datang. problem solve. bhahaha~

gambar curik dari google image

cikgu jamilah pergi ghuang zhou sebenarnya. seminggu. wah wah wah cikgu2 now days, memang sakan shopping~ masa dapat tau cikgu jamilah nak pergi, aku memanglah teramat sangat gila gila terasa nak join! lagi2 bila aku sendiri enjoy join geng bas sekolah cikgu jamilah pergi bandung. pengetua sekolah sendiri suruh cikgu jamilah ajak aku pergi hihi.

ni kat jakarta. tu la tengok beg2 yang banyak kat depan tu. cikgu2 ni sakan betei shoppingnye! hahaha 
(gemoknye aku dulu haha)


ini kat tangkuban perahu ke apantah nama dia. hahaha. best! sejuk!!! tapi bau busuk. belerang. hahaha




ini kat kolam air panas. i pakai shades. yg kat tengah tu. bhahaha

aku memang naaaaaaakkkkk sangat ikot pegi ghuang zhou, especially with them. tapi disebabkan tarikh clash dengan banyak test 2, aku x pergi :(

sebelum pergi cikgu jamilah tanya

"timah nak apa... nanti mak belikan"

aku tanya "apa yg best?"

dia kata "kat sana barang semua murah2.. especially leathers."

leather? hehehe

"mak punye bajet ade brape?"

"ade la dalam dot dot dot.. " rahsiakan sikit bajet dia. tapi aku suka la. hahahahahaha. tahun ni mak tak bagi hadiah hari jadi... hadiah graduation lagi.. hmmm... baik aku mintak je.

so aku bagitau dia.

1. nak jam. leather. color pale pink.
2. nak beg sandang. leather. preferably skin color.

dah tu je. "tu je? tak nak ape2 lagi?" tanya cikgu jamilah. "tunjuk la gambarnye skali, senang mak nak carik"

owh.. lagi? hehehe

3. jacket. brown color. sebijik macam yg aku ada dulu, tapi dah rosak time pergi bandung
4. kasut. nak yg selesa. tak kesah macam mana asalkan selesa.
5. printed shawls. preferably satin.
6. baju tidur

"eh macam banyak sangat pulak, yang lain2 (adik bradik lain) tak mintak ke?"

"mak dah tanya, diorang tak nak"

owh... dalam hati aku "ruginye"

aku pun google image la gambar2 item yg macam aku nak. and showed her. "yg macam ni mak.. ha yang ni"

"bagitau la nak brand ape, senang sikit mak nak cari"

mak aih, dapat exactly brand apa? aku tak terfikir pon nak yang branded. hahaha. so aku tunjuk je la yang aku nak.

so minggu ni aku balik, dapat semua yg aku nak, aku sendiri terkejut. baiknye cikgu jamlah, sebenarnye sampai skarang aku tak percaya lagi, dia belikan semua yg aku nak. semua. aku ingat saja2 je mintak, dapat jam je pon jadi la. hahaha


siap letak dalam bekas teddy, awww.... ;')

"orang lain dapat satu je.. timah punye dapat banyak. hihihihihi" kata cikgu jamilah. cikgu jamilah sendiri excited belikan :D

cuma jaket je la aku tak dapat. cikgu jamilah kata takde yang aku nak. takpe cikgu, ini pun dah cukup. tq~ i love you ;')

someday, when i have my own daughter(s) i'll buy them what they want with my own money :)
nanti akan ada special time la buat macam ni, selalunye akan suruh hubby bunny yg bayar (hahaha) but at certain time, i'll buy their favorite stuff with my own money. specially for them cewah hihi

panggil aku ummu aisyah. the mother of aisyah. i'll name the first one as aisyah hihi :)

and i'll be a sweet mother, sweet mama, as sweet as cikgu jamilah jugak, insyaAllah :)

graduation day is just around the corner.. pagi tadi masa cikgu jamilah and tuan kamil ambik aku, aku nampak orang jual bunga kat tepi jalan. ros merah. aku senyum :)

mungkin akan ada 3rd entry untuk hari ni. rasa nak tulis je tak tau knape. hahaha. kbai.

1 comment:

  1. ".. to love is to care, to care we must share..."
    get some and feel awesome at I AM GORGEOUS

    ReplyDelete