Tuesday, December 28, 2010

mini vacation, a day, kuala lumpur

pada hari sabtu yang lalu tuan kamil membawa anak2nya pergi berjalan2 di area KL.
pada mulanya dia mahu membawa keluarganya bercuti di Pulau Pangkor.
namun apakan daya, lambat buat reservation, semua chalet bilik penuh.
jadi mereka hanya bersiar siar di sekitar KL.
jalan sesak, jadi tuan kamil parking di bangunan times square dan kemudian membawa semua berjalan jalan.
ye, kami jalan. merentasi jalan raya, melalui tangga, jejantas, dan selautan manusia yang keluar pada hari krismas.
di penghujung hari saya mempelajari beberapa perkara.

1. kalau nak bercuti buat reservation awal.
2. i seriously choose beach resorts rather than klcc.
3. indon x perlu bakar hutan dia untuk menjadikan KL jerebu.
4. between mother and father, mother lebih concern tentang keselamatan anak2.
5. madu sangat sedap.
6. budak dalam pantang bersunat x semestinya kena duduk rumah ^^'
7. masuk kedai baju aku x beli apa2. in fact aku berdiri kat lua kedai je pon sebnanye. tapi semua mall yang aku pegi, aku mesti berhenti kat bookstore and famous amos. aku x kesah spend duit untuk membeli buku2 nota yg kecil.. banyak2.. gerrrammm aku tgk buku2 nota/sketch yg comel2 ni >.< onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://3.bp.blogspot.com/_oMYJPENn6zo/TRnRyV86OkI/AAAAAAAAAXs/P5yxwsN4tN8/s1600/DSCF0423.JPG">
sebelum balik, tuan kamil ajak ber-ngeteh kat satu kedai yg jual madu ni. (ngeteh ni cam lepak2 ptg2 minum teh.) tapi x minom teh pon. haha. sbb kedai ni ada minuman special. cam dalam gamba kat atas ni. ada nata de coco, madu, and perisa yang boleh dipilih : laici/peach/mango. unik kan bekas dye? minum dalam honey jar hokeh. hehehehe : DD nanti dah kawin nak ajak abe suami gi dating sini. ^^


dan ini desktop background saya yang baru : )
[gambar2 dalam hotel yg x jadi nak masuk. full. haha ^^']


*di hujung perjalanan muka zakir bambam sedikit pucat kerana jalan byk sgt.
*iqbal crispy bercita-cita untuk memborong kedai ROMP ababila dia dewasa.
*aku baru topap maxis rm10 and the next day tinggal 44cent. xtau kenape tp aku rasa maxis cilok duit aku. eh xnak la menuduh dosa. tarik balik.
*ada hikmahnya aku x mohon jadi pm : )
*brader hensem, awek biasa pon x suka shopping baju, nanti brader hensem shoppingkan baju untuk awek biasa boleh? hahaha : DDD

4 comments:

  1. air tu nampak sedap sebab bekas dia tu unique gila. nampak special.

    notakaki:lately kenapa ada bnyk note tuk brder hensem?adik ley jwab x?

    ReplyDelete
  2. rasa pon special : )

    notakaki: tu notakhas awek biasa utk brader hensem. awek biasa nak tumpang blog, dye xde belog. baik x sy bg org tumpang? ley tlg jawab? hahaha : DDD

    ReplyDelete
  3. mon, aku rasakan istilah 'ngeteh" kau stylo :)

    ReplyDelete
  4. maro, tu istilah yg mak n ayah aku salu guna. comel kan mereka : )

    ReplyDelete