Monday, January 3, 2011

high or extremely happy for my final semester classes

assalamualaikum,

sebagai seorang mahasiswi yang cemerlang, aku amat berkobar kobar untuk meneruskan sesi pembelajaranku di akhir semester. tambahan pula, semester ini merupakan semester akhir, selepas itu aku boleh sambung praktikal dan kemudian kawwii- eh2 bukan, kemudian degree. insyaAllah : )

kelas aku bermula pukul 8 pagi. merupakan kelas statistik. aku amat teruja untuk menakung ilmu matematik setelah satu semester aku tidak berjumpa dengan ilmu kira2 ini. namun ternyata aku kecewa kerana setelah meng-usha buku statistik rakan sekelasku, statistik mengandungi silibus2 pembelajaran additional mathematics yang aku x brape gemor. [aku hanya gemor vector. hahaha. ok tipu, ak suka add math tapi aku x suke benda2 yg berjadual kene cari mode median mean. kalau dlm prekse, kalau jalan kira atas salah, bwh sume xde markah. hish, gerram aku >.< ] and LUCKY me, statistic is all about jadual, data, mode median and mean. heh.

anyways, aku akan terus berpemikiran positif. dengan pensyarah yang penyayang, aku percaya aku akan belajar ilmu BASIC STATISTIC FOR PHARMACY dengan jayanya. insyaAllah~ tapi klas hari ni x blaja, taaruf je. aku rasa lecturer ntok subjek ni bleh jadi favorite lecturer ntok sem ni : )

kemudian aku meneruskan kelasku yang kedua, SOCIAL PHARMACY AND PUBLIC HEALTH. amacam? dengar nama subjek cam subjek social, pensyarah akan mengajar mahasiswa mahasiswi bersocial. nyahahaha. but in a good way la. ni nak dedahkan kami dengan cara untuk berkomunikasi dengan betul, yela nanti kalau x pandai explain/cakap nanti canner nak educate public towards the good use of medicine? [cewah omputeh >.<] cemmana nak ajaq orang ramai guna ubat yg btoi?? cemmana2?? haa.. pasai tu la ada subjek ni.

ni sebnanye teori aku je la, sbb ekcheli kan, time klas tadi ak x masok pon, aku tunggu 30 minit lecturer x sampai, aku ngan azi tros blah gi laman siswa sambung gosip. hahaha. tapi lecturer memang x masuk pon klas tu. penat kami tunggu : ( so aku sbnanye xtau pon subjek tu dia aja apa, tapi teori dan prediction aku cam kat perenggan atas ni cam agak2 tepat jek. kalau teori aku salah, dia memang akan aja aku dan kawan2 utk bersocial kat pulau la kot..

tp xkan la kan. haha : DDD

3rd klas rasa azab.. dewan seminar, 3 jam. sejuk SANGAT. tapi demi ilmu, x ku endahkan. ni subjek yg nama dia paling panjang: PHARMACOLOGY OF CENTRAL NERVOUS SYSTEM, GASTROINTESTINAL, ENDOCRINE AND SKELETAL SYSTEM. cool x cool subject aku? panjang sangat, bangga aku : ) dye mampatkan 4 bende howkeyh~~ hahaha~ sbab mampatkan 4 bende, hari ni klas berjalan seperti biasa.. : ( lecturer aku untuk subject ni pulak cina, so sangat lah punctual. dia dah buat jadual, minggu ni blaja apa, next week blaja ape.. so dia sangat punctual, dia ikut jadual tu. humm, bagus. aku rasa aku dah jumpa azam taun baru aku, which is nak buat jadual pembelajaran aku sendiri : ) [dah final sem baru nak buat la kan.. still, never too late yaw : ) ]

dan hari ini kami belajar tentang drugs for CNS [central nervous system] hohoho, seblum ni, sem lpas, sgala dadah yang aku blaja dan ulang kaji, aku jarang dengar nama mereka. namun hari ini aku belajar tentang dadah2 faymes. such as nicotine, cocaine, caffein, ecstacy, yada2~~ dadah2 ni salu klua movie, news, akhbar, radio kan2? dats why i said FAYMES : ) ke x? ntah ak cam salu dengar la nama mereka. dadah2 ni boleh buat org high or lecturer aku Miss Wong katakan, extremely happy. thats the other word for high. tapi aku rasa in the end aku yg high, dewan seminar sejuk gilaaa kot~ oh btw aku high bukan sbb extremely happy, tapi sebab extremely sejuk and ngantuk.
theheh.
^^'

di rumah pula, bellabello si housemate x dapat pegi klas sebab di-mangga dalam rumah. bella x de kunci. jadi tercatat lah dalam diari blog bahawa bella tidak ke kampus pada 3 januari 2011 dan hanya menjaga rumah sambil gosip dengan kawan kat depan grel. seharian. hahaha : DDD yg sadisnya cerita bella ni, dalam blog bella dia ada tulis azam baru, which is ntok sem ni dia x mahu lambat datang time 1st day sbb since zaman skolah bella x pernah datang awal time 1st day. ==' kata kay anne "maafkan kami, kami telah menghalang anda menunaikan azam 2011" : ( tapi jezzah pula menambah "kita bukan menghalang, hanya membantu meneruskan tradisi : )" aku berfikir.. ini bukan meneruskan, tapi meng-upgradekan. hahaha.

bella.. x penah2 jezzah kunci mangga, tiba2 hari ni terkunci.. and x penah2 semua org serentak bwk kunci, tiba2 sume bwk. haiyoooo ==' nak buat macammana ma..
xpe bella, ada hikmahnye weh. optimis2. hahaha ^^

and today would be my last first day as a diploma student. cewwaaahhh!!!



dats all for today, happy new year and
cherish cherish cherish your tomorrow yaw!!!
babai!

2 comments:

  1. hahahahhah! c, xtercapai azam aku sem ni...

    ReplyDelete
  2. risperidone,benzhexol,haloperidol,lol lol lol~~

    ReplyDelete